ASIAKASTARINOITA

Esimerkkejä konkreettisista asiakastilanteista ja palautteesta

"Kyllähän tässä maailma on auennut."

”Kyllähän tässä maailma on auennut”, kommentoi 89-vuotias rouva, kun pyysimme palautetta neljän kahden tunnin tapaamisen jälkeen.

Rouvan fyysinen toimintakyky on hyvä eikä muistissakaan ole ongelmia. Rouvan haasteena on ollut elämän tarkoituksettomuus ja masentuneisuus. Hän ei ole löytänyt motivaatiota osallistua kodin ulkopuoliseen elämään.

Rouva asuu yksin omassa asunnossa. Takana on monen vuoden raskas ajanjakso miehen sairastuttua vakavasti. Nyt on uusi ajanjakso, jolloin hän voisi leskeyden myötä rakentaa omaa tulevaisuuttaan.

OmaGeronomi tunnisti asiakassuhteemme tavoitteeksi rouvan elämänilon palauttamisen. Lähestyimme teemaa selvittämällä lähialueen matalan kynnyksen harrastustoimintaa, johon voisi osallistua mahdollisimman helposti. Kotoa lähteminen on helpompaa, jos on jokin konkreettinen paikka, minne mennä ja odotettavissa mukavaa toimintaa.

Läheltä löytyi sopiva tuolijumppa, jonne lähdimme rouvan kanssa tutustumaan. Yksin hän ei olisi moiseen ryhtynyt, koska hän ei ole koskaan harrastanut ryhmäliikuntaa. Tutustumisen jälkeen rouva oli sitä mieltä, että täällä hän voisi ryhtyä käymään.

Yksin asuminen myös mietityttää rouvaa. Sen vuoksi selvittelimme lähistön palveluasumista ja järjestimme tutustumiskäynnin palveluasumista tarjoavaan taloon. Palveluasuminen tuntui rouvasta kiinnostavalta ja pohdimme eri vaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia. Asumisen muutokset ovat kuitenkin isoja päätöksiä, joten asia jää nyt muhimaan. Suosittelemmekin kaikille tutustumista eri vaihtoehtoihin hyvissä ajoin.

Tapaamisiin on myös sisältynyt paljon keskustelua mahdollisuuksista. Rouva onkin sitä mieltä, että tapaamistemme ansiosta hän on saanut työkaluja oman elämänsä suunnitteluun. Kaikki ei enää näytä pelkästään synkältä, vaan seassa on positiivisiakin pilkahduksia.

MITEN VOISIMME AUTTAA?

Miten voisimme auttaa sinua tai omaistasi? Ota rohkeasti yhteyttä! Selvitetään yhdessä asiat.

Ensimmäinen tapaaminen on aina maksuton etkä sitoudu mihinkään.

Soita 040 705 3491 tai ota yhteyttä oheisella lomakkeella.

  color
  https://www.omageronomi.fi/wp-content/themes/rayko/
  https://www.omageronomi.fi/
  #c1c1c1
  style1
  paged
  Loading posts...
  /home/omageron/public_html/
  #
  on
  none
  loading
  #
  Sort Gallery
  on
  yes
  yes
  off
  Enter your email here
  on
  off