MIKSI ME OLEMME YRITYS?

MIKSI ME OLEMME YRITYS?

Tänään, Yrittäjän päivänä, on oiva tilaisuus pohtia, miksi me olemme yrittäjiä ja avata hiukan lisää OmaGeronomin syntytarinaa. Yksityinen sektori ei vanhustyön allalla ole liiemmälti kehuja kerännyt. Siinäpä se syy meille on. Me haluamme tehdä toisin.

Me haluamme astua laatikon ulkopuolelle, kehittää uudenlaisia senioripalveluja. Siksi olemme yrittäjiä.

Tekoja, ei pelkkiä puheita

Meidän yhteiskuntamme ei juhlapuheista tai vaalilupauksista huolimatta arvosta riittävästi ikääntyviä ihmisiä. Teot puhuvat puolestaan, eivätkä ne imartelevaa kieltä puhu.

Meidän näkökulmamme on ennaltaehkäisyssä. Ikääntyvästä ihmisestä pitää ottaa koppi ennen kuin ongelmat eskaloituvat. Tätä ei meidän sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmässämme kukaan systemaattisesti tällä hetkellä tee. Etsivä (ja toivottavasti löytävä) vanhustyö on jätetty järjestöille. Pärjäät omillasi, kunnes toimintakykysi on riittävän heikko, että sinulle myönnetään kunnallista kotihoitoa. Sen jälkeen kituuttelet alamäessä, kunnes olet heikentynyt riittävästi saadaksesi hoitokotipaikan. Ei näin.

Valoisa tulevaisuus on aina mahdollista

Olemme yritys, koska ikääntyvän ihmisen toimintakykyä on aina mahdollista parantaa. Elämänilon voi palauttaa. Ikääntymisen ei tarvitse olla lohdutonta alamäkeä. Meillä on käsitys, että vain yrityksenä voimme tähän vaikuttaa – yrityksenä, jonka toimintaa ohjaa vahva eettinen sitoutuminen hyvän tuottamiseen.

Kaikki eivät ole oman onnensa seppiä

Olimme eilen myönteisyyden voimaa käsittelevässä koulutustilaisuudessa, johon oli kokoontunut joukko menestyviä naisia. Kouluttaja Pirkko Tavaila inspiroi esityksessään meitä kukoistamaan. Häntä kuunnellessani oivalsin, että kukoistuttaminen – sitähän me OmaGeronomit teemme. Omaehtoinen kyky kukoistaa oman onnensa seppänä on äärettömän monimutkaisen sosiaalisen ja yhteiskunnallisen prosessin tulos, jota en tässä edes yritä avata.

Tämä kukoistusketju saattaa myös katketa elämän varrella. Kaikista meistä ei tule kukoistavia senioreita ilman tukea – eikä se ole heikkoutta tai epäonnistumista.

Me haluamme auttaa jokaista ihmistä kukoistamaan vielä seniorinakin.

Menestys velvoittaa

Eriarvoinen yhteiskunta ei ole kenenkään etu. Meille yrittäjinä henkilökohtainen menestys ja voimavarat tarkoittavat vastuuta. Mielestämme meillä on vastuu jakaa hyvää tekemällä eettisesti kestävää ja kaikille hyvinvointia tuottavaa liiketoimintaa. Ei pelkkää rahaa rahan vuoksi.

Siksi olemme yritys.

Lisää yrityksestämme ja arvoistamme voit lukea täältä.

Kirjoittanut Satu Riihelä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *