USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

1. Mikä OmaGeronomi on?

OmaGeronomin voi tilata seniorin avuksi ja tueksi kotiin. Toki OmaGeronomin kanssa voi myös lähteä vaikkapa ulkoilemaan, hoitamaan asioita, lääkäriin, teatteriin, kuntosalille ja mihin tahansa asiakas haluaakaan lähteä.

Palvelu aloitetaan aina asiakkaan toiveiden kartoituksella. Näkökulmamme on aina kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnin ja elämän merkityksellisyyden tukemisessa. Meille ihmisen elämä on aina kokonaisuus.

Katso täältä tarkemmin, miten palvelumme etenee.

Kaikilla OmaGeronomeilla on geronomin koulutus.

Geronomi AMK on sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto. Geronomit ovat Valviran rekisteröimiä sosiaalihuollon ammattihenkilöitä.

Lue lisää täältä.

OmaGeronomi on koulutettu ikääntymisen ja vanhustyön ammattilainen, joka tuo aina asiakassuhteeseen oman ammattiosaamisensa. Tämän ansioista OmaGeronomi pystyy esimerkiksi kertomaan, millainen ravinto tai liikunta edistää luuston ja lihasten ylläpitoa tai vaikkapa opastamaan erilaisten tukien hakemisessa.

OmaGeronomi on myös asiakkaan rinnallakulkija, tukihenkilö ja tsemppari – ja parhaassa tapauksessa myös ystävä.

OmaGeronomi ymmärtää, että ihmisen elämässä fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi kulkevat aina käsi kädessä. Niinpä hän tarkastelee aina asiakkaan elämää kokonaisvaltaisesti.

Aivoterveys ja muistisairaudet ovat OmaGeronomin ydinosaamista, joten näihin asioihin liittyvä tuki ja opastus kuuluu aina palveluun.

Kun asiakas haluaa panostaa tavoitteelliseen liikuntaan, hän saa OmaGeronomikseen henkilön, joka on myös lisensoitu personal trainer.

OmaGeronomin antama ohjaus perustuu aina tutkittuun tietoon ja virallisiin suosituksiin.

OmaGeronomi ei jaa lääkkeitä, ei anna pistoksia, ei hoida haavoja eikä tee muitakaan lääkinnällisiä toimenpiteitä. OmaGeronomi ei siis korvaa esimerkiksi kunnallista kotihoidon tai kotisairaanhoidon palvelua eikä lääkärintarkastuksia.

OmaGeronomilla kuitenkin on koulutuksensa puolesta myös lääkehoidon osaamista, vaikka hän ei toteuta hoidollisia toimenpiteitä. OmaGeronomi pystyy arvioimaan, milloin asiakas tarvitsee lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen palveluja ja ohjaa asiakkaan tarvittaessa oikean tahon puheille.

OmaGeronomi ymmärtää, että ihmisen elämässä fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi kulkevat aina käsi kädessä. Niinpä hän tarkastelee aina asiakkaan elämää kokonaisvaltaisesti, ei pelkästään terveyden tai sairauden näkökulmasta.

Aivoterveys ja muistisairaudet ovat OmaGeronomin ydinosaamista, joten näihin asioihin liittyvä tuki ja opastus kuuluu aina palveluun.

Kun asiakas haluaa panostaa tavoitteelliseen liikuntaan, hän saa OmaGeronomikseen henkilön, joka on myös lisensoitu personal trainer.

OmaGeronomin antama ohjaus perustuu aina tutkittuun tietoon ja virallisiin suosituksiin.

OmaGeronomi valmennuspalvelut on Kohto Oy:n aputoiminimi. Lue lisää yrityksestämme täältä.

Aina ensin järjestämme maksuttoman tutustumistapaamisen, joka ei sido sinua mihinkään. Ota siis ensin meihin yhteyttä ja sovi tapaamisesta.

Jos päätät ryhtyä asiakkaaksemme, valitaan sinulle sopiva palvelupaketti. Palvelu voidaan myös räätälöidä täysin sinun toiveittesi mukaan.

Hinnat ja palvelupaketit löydät täältä.

Katso tilaus- ja palveluprosessin kuvaus täältä.

2. Mikä OmaGeronomi ei ole?

Me emme jaa lääkkeitä, anna pistoksia tai esimerkiksi tee haavanhoitoa. Geronomeina meillä kuitenkin on lääkehoidon koulutus. Jos siis havaitsemme lääkehoidossasi ongelmia, ohjaamme sinun lääkärin puheille. Samoin toimimme havaitessamme muita lääkärin tai muiden sairaanhoidon ammattilaisten asiantuntemusta vaativia haasteita terveydessäsi.

Mikäli sinulla on vamma, joka tarvitsee kuntoutusta tai tarvitset esimerkiksi kuntoutusta heti lonkkaleikkauksen jälkeen, OmaGeronomi ei ole sinulle sopiva palvelu. Akuuttien vammojen kuntoutuksessa pyydä lääkäriltä lähetettä fysioterapeutille.

Ikääntymiseen ja liikkumattomuuteen liittyvä toimintakyvyn heikentyminen sen sijaan ei ole vamma eikä ikääntyminen ole sairaus. Tällöin OmaGeronomi voi auttaa sinua. Tarvittaessa ohjaamme sinut ensin lääkärin puheille, mikäli sinulla on paljon erilaisia sairauksia.

3. Missä OmaGeronomi toimii?

OmaGeronomi toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla.

Tarkoituksemme on laajentua muille paikkakunnille. Jos haluaisit ostaa palveluamme pääkaupunkiseudun ulkopuolella, ota yhteyttä!

OmaGeronomin toimisto sijaitsee Espoossa, mutta meillä ei ole toimitiloja asiakaskäytössä.

OmaGeronomi tulee aina asiakkaan luo. Tapaamisia voidaan järjestää myös muussa asiakkaan toivomassa paikassa, kuten kuntosalilla.

3. Mitä palvelu maksaa?

Palvelupaketit hintoineen löydät täältä.

Palvelu voidaan myös räätälöidä täysin sinun tarpeittesi mukaan. Me toimimme aina joustavasti ja ilman byrokratiaa.

Kotipalveluistamme saat kotitalousvähennyksen, joka vuonna 2019 on 50 %. Lisätietoja löydät hinnasto-sivulta.

Tarkemmat verottajan ohjeet löydät täältä. Autamme sinua tarvittaessa kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Omaisena saat kotitalousvähennyksen myös vanhemmillesi ja isovanhemmillesi ostamistasi kotipalveluista.

Palvelumme on mahdollista hankkia arvonlisäverottomana tällä hetkellä Espoossa. Muiden kuntien osalta hakemusprosessi on kesken.

Lue lisää hinnasto-sivulta.

4. Muita kysymyksiä

Asiakas maksaa pääsääntöisesti OmaGeronomin kulut, kun he lähtevät yhdessä jonnekin, kuten teatteriin tai kuntosalille. Asioista sovitaan aina tapauskohtaisesti etukäteen.

Asiakas maksaa myös molempien mahdolliset matkakulut. Kulkeminen tapahtuu pääsääntöisesti joko joukkoliikennevälineillä tai asiakkaan taksikortilla.

Mikäli tapahtumaan sisältyy maksullinen ruokailu, asiakas ja OmaGeronomi voivat sopia, että OmaGeronomi maksaa oman ruokansa. Asiakas voi halutessaan tarjota OmaGeronomille lounaan tai vaikkapa kahvin, mutta velvollisuutta tähän ei ole.

Tiettyihin tapahtumiin ikäihminen tai vammainen saa ottaa avustajan mukaan veloituksetta, ja toisinaan esimerkiksi pyörätuoli riittää todisteeksi avustajan tarpeesta. Järjestelmiä on monenlaisia ja OmaGeronomi selvittää käytännöt toivomustesi mukaan.

Kaiku-kortin haltija pääsee itse veloituksetta ja voi aina ottaa avustajan veloituksetta mukaan kortin piiriin kuuluviin tapahtumiin.

Jos sinulla on vammaiskortti A-merkinnällä, saat avustajan veloituksetta mukaan vammaiskorttijärjestelmän kohteisiin.

OmaGeronomi on vakuutettu vahinkojen varalta, jos hän esimerkiksi tahattomasti rikkoo jotain asiakkaan kotona.

Asiakas noudattaa OmaGeronomin ohjeita aina omalla vastuullaan. OmaGeronomi puolestaan toimii aina parhaan ammatillisen tietämyksensä ja ammattieettisten ohjeittensa mukaan.

OmaGeronomi voi käydä asiakkaan puolesta kaupassa, kun ostoksista on yhdessä sovittu. Asiakas antaa OmaGeronomille mukaan riittävän summan käteistä rahaa.  OmaGeronomi tuo aina asiakkaalle kuitin ja vaihtorahat.

OmaGeronomi voi myös avustaa asiakasta tilaamaan ruokaa tai muita tuotteita verkkokaupasta, jos asiakkaalla on nettiyhteys ja tietokone tai älykännykkä. Verkkoasiointia ei tarvitse pelätä.

Jos joudut peruuttamaan sovitun tapaamisen, ilmoitathan siitä meille mahdollisimman pian: puh. 040 7053491 tai og(at)omageronomi.fi

Kun peruutat tapaamisen viimeistään edellisenä päivänä klo 24 mennessä, tapaamisaikasi siirretään veloituksetta. Jos jätät tapaamisen perumatta, se veloitetaan normaalisti.

OmaGeronomikin saattaa sairastua, vaikkei se tapoihimme kuulukaan. Emme kuitenkaan missään tapauksessa tule tartuttamaan sinua, joten ilmoitamme sinulle peruutuksesta mahdollisimman pian. Emme luonnollisestikaan veloita meidän takiamme käyttämättä jäänyttä tapaamisaikaa. Saat siis maksutta uuden tapaamisajan.

null

MITEN VOISIMME AUTTAA?

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

OTA YHTEYTTÄ

  color
  https://www.omageronomi.fi/wp-content/themes/rayko/
  https://www.omageronomi.fi/
  #c1c1c1
  style1
  paged
  Loading posts...
  /home/omageron/public_html/
  #
  on
  none
  loading
  #
  Sort Gallery
  on
  yes
  yes
  off
  Enter your email here
  off
  off