TOIMITUSJOHTAJA ESITTÄYTYY

TOIMITUSJOHTAJA ESITTÄYTYY

OmaGeronomi-sivustolla puhutaan paljon elämän merkityksellisyydestä. Me haluamme myös olla mahdollisimman avoimia ja läpinäkyviä. Haluamme, että sinä tiedät ketä me OmaGeronomit olemme. Niinpä aloitan kertomalla teille itsestäni. Olen Satu Riihelä, toinen OmaGeronomin perustajista ja Kohto Oy:n toimitusjohtaja.

Mitä muuta minä olen?

Ei ollenkaan helppo kysymys! Aiemmin olisin luetellut pitkän listan koulutuksia (filosofian maisteri kulttuuri- ja yhteiskuntatieteistä, geronomi AMK, personal trainer, NLP master ja lukematon määrä muita akateemisia opintoja terveys-, liikunta- ja ravitsemustieteistä, johtamisesta, markkinoinnista…) ja työtitteleitä (kustannusjohtaja, yrittäjä, valmentaja, toimitusjohtaja, freelancer…). Mutta eivät ne todellista minua määrittele.

Kuka minä olen määrittyy elämän merkityksellisyyden kautta. Peruslähtökohta merkityksellisyydelle on mahdollisuus elää omien arvojeni mukaista elämää.

Oma intohimoni on elämän merkityksettömyyden ennaltaehkäisy

Ilman merkityksellisyyden tunnetta ihmisellä ei ole motivaatiota huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Se on alku turhalle raihnaistumiselle, toimintakyvyn heikentymiselle ja pahoinvoinnille.

Geronomiopintojeni aikana oivalsin, että hyvän vanhuuden rakentaminen on aloitettava ennen varsinaista vanhuutta. Kun olemme päätyneet ”hoitoputkeen”, vanhuspalvelujärjestelmämme ei tule kuntouttamaan meitä, vaikka kuntoutuminen lähes viimeiseen hengenvetoon saakka mahdollista onkin. Pidetään siis itsestämme ja toisistamme huolta ja ennaltaehkäistään turha toimintakyvyn heikkeneminen. Paljon nimittäin voimme tehdä itse.

Merkitysten oivaltamisessa ja löytämisessä haluan sinua auttaa. Positiivinen tapahtumaketju voi alkaa pienistä asioista. Ulkoilu ja oikeanlainen ravinto esimerkiksi kohentavat mielialaa – samoin kuin kiitollisuuden aiheiden löytäminen.

Tämän ajatusketjun tuloksena syntyi OmaGeronomi.

Satu Riihelä peilikuvassa
Satu Riihelä EMMA:ssa. Kuva kuvastaa tunnelmaa uuden yrityksen perustamisessa: minusta on oltava moneksi.

Oma muutosmatkani on alussa

Oma kokonaisvaltainen muutosmatkani alkoi 2014, kun luovuin edellisen yrityksen osakkuudesta, erosin 23 avioliittovuoden jälkeen, aloitin uudelleen opiskelun. Yhdeksi tärkeimmistä merkkipaaluista tällä tiellä koen NLP:n löytämisen. Pitkät NLP-koulutukset mahtavine yhteisöineen ja koutseineen auttoivat toisaalta tiedostamaan olennaisia asioita itsestäni ja toisaalta astumaan tietoisen ajattelun ulkopuolelle.

Mistä elämän merkityksellisyys itselleni muodostuu?

  1. Pienten ihmeiden huomaamisesta ja hetkessä elämisestä.
  2. Liikunnasta. Tiedän, että treenaamisesta tulee hyvä olo ja siihen oloon haluan palata, vaikkei lähtö aina huvittaisikaan.
  3. Tarpeellisuuden tunteesta. Tekemällä jotain, mikä tuottaa hyvää jollekin toiselle tai vaikkapa luonnolle.
  4. Ymmärryksestä, että olen osa kokonaisuutta – koko universumia.
  5. Luottamuksesta siihen, että elämä kantaa – intuitioon luottamisesta.
  6. Itseni hyväksymisestä, keskeneräisenä mutta riittävänä.
  7. Tärkeistä ihmissuhteista. Ilman miellyttämisen tarvetta.
  8. Kauneudesta, luonnosta ja elämyksistä.
  9. Luovuudesta, kirjoittamisesta, flow-kokemuksista.
  10. Omien arvojeni mukaan elämisestä.
Satu Riihelä skikkaa
Satu Riihelä skikkaa Karhusaaren huvilalla Espoossa.

Löydetäänkö yhdessä merkityksiä? Mistä sinä voisit aloittaa juuri nyt?

Innostunein terveisin ja ylpeästi keski-ikäisenä,

Satu Riihelä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *